fredag 10 december 2010

Resan mot Vientianne, Laos..

Så åkte vi då...jomtien-koratplatån (Nakhon Ratchadima)-Phon, stannade en natt i Phon i en jättemysig stugby som var nybyggd. 80 kr per natt..Åkte sen vidare mot Khon Kaen för att besöka Wats föräldrar. Där var vi ut på risfälten och såg allt hårt arbete alla gjorde..slappade ett tag i hängmattan i skuggan, alltmedan alla slet som djur....till sin hjälp har dom en skördetröska, men den samlade ju bara upp riskornen....säckarna skulle ju bäras upp till vägen och lastas i bil....(tyvärr så gick skördetröskan kaputt och det kostade naturligtvis en hel del..) men alla inblandade slet som djur nästan hela natten för att fixa den..tyvärr så stod den på samma ställe vid vårt besök på hemresan...kostar dom mycket tid och pengar..
Hann med en fest i byn där...det var jättetrevligt med färggrann konsert, glada människor men tyvärr så slutade festen i tråkigheter för ungdomarna som druckit lite för mycket risvin...polisen kom och plötsligt satt alla ner...skämdes som hundar..
Färden gick vidare nu med (Wats mamma och hennes syster med i bilen), dom ville hälsa på släktingar i Noon Khai, dit vi var på väg. Där hyrde vi stugor av samma koncept och pris som stugorna i Phon. Noon Khai ligger nära gränsen till Vientianne Laos..dit jag skulle..

Startklar...

En bit utanför Jomtien...

Vi närmar oss Koratplatån

Koratplatån reser sig...

Vägen över Koråtplatån används av lastbilar av alla dess slag..ibland blev det 4 filigt..
Lastbilarna låg och harvade i 30 knyck...

Familjens barn åker ofta så här...gissa om dom här hade kul...en helt vanlig syn

Figuriner på en rastplats

En damtoalett

Min stuga i Phon

Fina toaletter..men någon måtte vara färgblind...

Kunde inte bli mer hemtrevligt

Gullig säng, kände mej som ett litet barn när jag gick till sängs

Fina lakan..

Så söt....som socker..

Glömde ju ...en exitramp ifall man tappar bromsarna 

Inga kommentarer: